Sebastian Kristensson, Jens Sintéus, Adam Norén, Mathias Herrström och Viktor Jörgensen.

Philip Marklund ut - Mathias Herrström in 85 min
Gustav Lindquist ut - Viktor Jörgensen in 85 min
Nicklas Mattsson ut - Philip Marklund in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Årets första förlust där oturen grinade oss lite i ansiktet. ÖT startade matchen med 4 ändringar sedan senast där målvakten Izzettin Adigüzel var på bröllop. Adam Norén hade varit krasslig hela veckan och Sebastian Kristensson avstått träningarna med ett ont knä och båda började på bänken. ÖT Smygehuk hade för avsikt att göra livet surt även för Skabersjö. Matchen inleddes jämnt där ÖT Smygehuk hade övertag spelmässigt. ÖT skapade några halvchanser medan Skabersjö förlitade sig blint på sin snabbfotade forward. I den 20:e minuten slår Skabersjö en långboll mot sin forward och bollen rinner ner mot ÖT Smygehuks straffområde där målvakten för dagen Andreas Sonesson är på väg ut. Victor Larsson hinner före Skabersjöspelaren och ska rensa undan bollen men han får en sådan perfekt felträff och bollen går i den retfull båge över Andreas Sonesson och in i mål till 0-1. ÖT Smygehuk tog detta som en väckarklocka och tryckte på framåt. I den 27:e minuten kom utdelningen då Oliver Oliveros snurrat runt i Skabersjös straffområde och spelade bollen snett bak till duktige Pontus Andersson som direktsköt i mål från 16-meterslinjen till 1-1. Detta var Pontus 1:a seriemål i år. ÖT fortsätter efter målet att ha kommandot och i den 33:e minuten spelar Oliver Oliveros ut bollen till Johan Hellström i en kontring. Johan slår ett väl avvägt inlägg till Gustav Lindquist som får på en näst intill perfekt nick men bolluslingen tar i ribban. Nu väntade man bara på ett ledningsmål för hemmalaget. I den 37:e minuten var Skabersjö uppe i ett sällsynt anfall och fick en hörna. Hörnan slås in och nickas bort men tar rakt på klacken på en Skabersjöspelare som står med ryggen mot mål och bollen går i en turlig båge över samtliga spelare och in i krysset till 1-2. Hur fan gick det där till??? I den 39:e minuten kontrar Skabersjö effektivt när man kommer 1 mot 1. Skabersjöspelaren tar sig förbi Victor Larsson och sätter fart rakt mot mål där han kan placera in 1-3. Första halvlek slutar med underläge 1-3 där det märkliga var att Skabersjö haft endast en ordentlig målchans och ändå gjort 3 mål! Precis innan paus går duktige Pontus Andersson sönder och måste bytas ut. ÖT Smygehuk gör allt vad de kan i andra halvlek för att komma ikapp i målprotokollet. ÖT Smygehuk trummar på och försöker få till det offensivt men det vill sig inte. I den 73:e minuten studsar bollen upp på en Skabersjöhand i eget straffområde men domaren friar oförklarligt. Sekunden senare fälls Sebastian Kristensson och domaren blåser straff. Johan Hellström stegar fram och är säkerheten själv och gör 2-3. Detta var Johans 7:e seriemål i år. Nu vittrade vi poängen ordentligt. Bara minuter efter reduceringen i den 75:e minuten skjuter Oliver Oliveros ett skott som räddas på mållinjen. Precis innan 90 minuter gått får Viktor Jörgensen ett friläge nära mål men Viktor blir för ivrig i sitt skottförsök och chansen rinner ut i sanden. I den 91:a minuten blir Johan Hellström fri i Skabersjös straffområde och Johans skott går tyvärr tätt över. ÖT Smygehuk förlorar årets första match mot ett starkt kämpande Skabersjö. I nästa match väntar Eriksfälts FF på bortaplan på lördagen den 26:e maj med matchstart 13:00 på Lindeborgs IP.